L’ajuntament de Palma es compromet a fer servir ‘bones pràctiques’ amb els artistes

 L’AAVIB i l’Ajuntament de Palma acorden que es pagaran honoraris als autors, es respectaran els seus drets i se’ls contractarà per escrit

Ultima Hora

Artistes visuals de balears (AAVIB) és una de les primeres associacions d’artistes de l’Estat que aconsegueix el compromís d’un ajuntament amb les bones pràctiques professionals amb el sector cultural. Ara a per totes!

Mitjançant aquest acord, Cort es compromet a remunerar econòmicament l’artista pel treball o els serveis realitzats. En aquest sentit, segons els representants de l’AAVIB, “són habituals les situacions en les quals es rebutja pagar a un artista amb l’excusa que se li ha fet un favor, que se li ha promocionat. S’insisteix, en aquests casos, a remunerar amb visibilitat, negant a l’artista el que mai es qüestiona a altres professionals, treballadors o empreses relacionades amb el món de l’art”.

Des de l’AAVIB consideram que aquesta actuació de l’Ajuntament de Palma, envers les bones pràctiques, ha de ser un exemple de funcionament. Per tant, convidam a totes administracions de les Illes Balears a incorporar les bones pràctiques professionals en els seus procediments.

Finalment, l’AAVIB vol agrair la feina de molts d’artistes per defensar i impulsar les bones pràctiques professionals.

Manual de les bones pràctiques professionals en les arts visuals: signat el 31 de gener de 2007 pel Ministeri de Cultura i les associacions professionals de l’Estat Espanyol.

Enllaç: https://aavib.files.wordpress.com/2014/05/manual_buenas_practicas.pdf

DIARIO DE MALLORCA 1

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s