QUI SOM I QUÈ FEM

 

L’AAVIB està formada per artistes que treballen en qualsevol de les disciplines, pràctiques o suports de l’art contemporani, així com aquelles persones que, senzillament, s’estimen l’art.

Com a membre de diversos col·lectius (UAAV-Unión de Asociaciones de Artistas Visuales, l’EVAN-European Visual Artists Network i de l’IAA-International Artists Associations avalada per la UNESCO) l’AAVIB es concep con una xarxa relacional dins del territori estatal i com a nexe d’unió amb les associacions internacionals. Així mateix, l’AAVIB forma part del Patronat de la Fundació Palma Espais d’Art, del Patronat del Museu d’Art Contemporani d’Eivissa i del Consell Municipal de Cultura de Palma.

 

COM TREBALLEM?

A través de l’acció col·lectiva i el treball formatiu, exercim una funció crítica dins de l’àmbit cultural de les Illes Balears, essent una de les preocupacions més rellevants de la nostra associació i punt principal dels Estatus de l’AAVIB.

Fomentem la defensa i la promoció dels interessos econòmics, socials i culturals dels artistes visuals i del seu espai de formació i creació, així com exigim la presència de l’expressió plàstica i visual i el coneixement de l’art contemporani a tots els nivells educatius.

Elaboram, actualitzam i difonem manuals deontològics i de bones pràctiques, com seria l’exemple del «Manual de buenas prácticas profesionales en las artes visuales», editat per Unión de Asociaciones de Artistas Visuales amb la participació de l’AAVIB. Aquest, estableix una guia d’ús per les relacions professionals amb els agents que participen del sector (galeristes, comissaris/es, crítics/ques, gestors/es culturals…), reclamant també les bones pràctiques en la gestió de museus i centres d’art.

L’AAVIB (juntament amb la UAAV i altres entitats d’àmbit nacional), treballa en la elaboració i aprovació d’un estatut del creador/a que passi pel reconeixement d’un règim fiscal amb un tracte adequat als nivells i a les irregularitats temporals de les rendes dels i les artistes, així com d’una inserció a la Seguretat Social més justa i assequible.

Enfront de les administracions públiques d’àmbit local, autonòmic i estatal, l’AAVIB es posiciona públicament, formulant alternatives en la definició i el disseny de les polítiques artístiques.

L’AAVIB treballa per a la consolidació d’infraestructures públiques de difusió i dinamització de l’art, així com la defensa del teixit cultural, la llibertat de creació i expressió o el foment de l’art públic a través de l’aplicació de l’1% cultural. Demana l’aprovació de la Llei de mecenatge i reclama polítiques públiques transparents.

En definitiva, treballem per promoure la dignitat, la solidaritat i la cooperació entre la comunitat artística i el teixit social de la ciutat.

 

COM ENS COMUNIQUEM?

L’AAVIB ha potenciat l’àrea de comunicacions per fomentar el diàleg tant entre els socies/es com amb el seu context cultural, per tal de crear una xarxa de difusió efectiva. Aquesta, es potencia amb la col·laboració e implicació dels socis en les nostres xarxes socials com són Facebook i Twitter.

Com a socis, teniu el servei de comunicació a la vostra disposició. Qualsevol activitat que generi la vostra pràctica artística pot ser compartida a través de les nostres xarxes socials, al Bloc de l’AAVIB i al butlletí quinzenal que rebreu els dies 1 i 15 de cada mes.

Estarem encantats/des de rebre les vostres aportacions; fotografies d’obra, imatges d’inauguracions, de fires, conferències, tallers, premis, publicacions i en definitiva tot allò que us vingui de gust compartir, a: aavibcomunica@gmail.com 

 

AVANTATGES DE SER SOCI/A

  • Servei d’assessorament jurídic 

A banda dels drets que figuren als Estatuts de l’associació, com a soci/a de l’AAVIB pots recórrer al servei d’assessorament jurídic gratuït per tal d’obtenir un primer suport legal en diverses matèries i qüestions que sobrevolen la pràctica artística, així com una guia respecte als documents legals que s’hi puguin derivar (contractes, convenis, etc.).

  • Museus gratuïs 

Amb el carnet de soci/a podem gaudir d’entrada gratuïta (o reduïda) a museus, fires i centres d’art de tot l’estat i d’arreu del món. Trobareu més informació dels centres inscrits a l’apartat Avantatges de ser soci.

 

Estem a la vostra disposició per tal d’aclarir qualsevol dubte i esperam la vostra participació activa en els assumptes de l’associació, així com demanam també la vostra implicació amb el que cadascú pugui i vulgui aportar, fent de l’AAVIB una feina de tots i totes. 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s