L’AAVIB demana explicacions sobre el procediments de concessió de la medalla d’or de Palma

IMG-20151112-WA0004

Benvolgut Sr. José Hila, batle de Palma,

El dia 5 de novembre el diari UH va publicar que una de les Medalles d’Or de Palma serà per a l’artista Pascual de Cabo “pintor conegut pels paisatges, retrats, natures mortes, abstraccions i els seus homenatges a Velázquez”. Però no tant conegut com a retratista de l’ Exc Sr. Don Juan Mesquida (Director General de la policia y guàrdia civil), de personalitats rellevants de la política, del Rei Joan Carles I i dissenyador del darrer logotip d’ IB3.

El dia 7 de novembre el diari ARABALEARS va publicar l’opinió següent:
“Una ciutat que concedeix unes medalles d’or com a màxims reconeixements a persones o col•lectius vol dir que considera que són o han de ser referents per al sector que cadascun representa. És més, vol dir que el Consistori ha valorat que, en un futur més o manco llunyà, aquests reconeixements serviran per definir els referents d’una època. El fet és que Palma va decidir fa dos dies a qui penjarà les medalles d’or de la ciutat aquest 2015. I mentre entre els proposats hi ha noms que desperten una feliç unanimitat per haver desenvolupat una tasca ingent, singular i referencial en els àmbits literaris, sociosanitari, dels estudis de gènere i l’esportiu, enguany hi ha una medalla d’or que ha sorprès gairebé tothom, i més a qui té uns certs coneixements o inquietuds en la matèria. Que el 2015 un ajuntament format per un pacte d’esquerres acordi donar la màxima distinció de la ciutat a un pintor d’oliveres, de natures mortes i de revisions de Velázquez (sense tenir res a veure amb les que feia Francis Bacon), grinyola, i no una mica.” (L’AAVIB està totalment d’acord amb aquesta opinió).

En relació a la concessió de la Medalla d’Or de Palma a l’artista Pascual de Cabo, l’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears (AAVIB), com a interessada en el procediment, vos demana explicacions públiques en relació a les qüestions següents: el procediment que ha seguit l’Ajuntament; la composició del Jurat; els criteris objectius de selecció; l’acta de sessió amb els motius per guardonar l’artista, la despesa pressupostaria relacionada, i en general, qualsevol informació rellevant per entendre la decisió de l’Ajuntament.

A més, l’AAVIB vol saber perquè no es va comptar, entre els membres del Jurat, amb representants professionals del sector com ara la nostra associació i en quina voluntat i disposició es troba l’Ajuntament per fer efectiva la participació ciutadana (la participació dels professionals del sector) en els assumptes culturals.

Per acabar, l’AAVIB, com a associació en xarxa amb altres col•lectius i associacions en pro de les arts visuals, la cultura com a valor i el bé comú, vol afegir que el més important per a la nostra associació és el compliment de les bones pràctiques, la transparència en els procediments i la participació efectiva dels professionals del sector en els assumptes públics, entre d’altres. Per això els nostres comentaris tenen un sentit pedagògic i no crític, perquè les institucions públiques treballin en la direcció de les bones pràctiques reconegudes pel nostre sector.

Atentament,

Palma, 9 de novembre de 2015.

Per acord de la comissió executiva de l’ AAVIB.

http://m.arabalears.cat/balears/explicacions-Cort-concedida-Pascual-Cabo_0_1466253530.html?utm_medium=social&utm_source=twitter&utm_campaign=ara

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s