noves estratègiques / nou model per la Fundació Palma Espai d’Art: el Casal Solleric i el CAC Ses Voltes.

Des dels seus inicis, a la FPAE no hi hem trobat cap dels factors claus de desenvolupament de la innovació (creativitat, sostenibilitat, flexibilitat, esperit de risc…). Sense estratègies clares, ha estat incapaç d’impulsar la investigació, d’ajudar a desenvolupar les capacitats locals, de connectar els agents culturals entre si i aquests cap a l’exterior o construir comunitats. El seu impacte social i econòmic és nul, no està connectada al context i, no és una organització oberta ni col·laborativa…

visual fpea

Per tot això, el passat 14 d’abril després d’una presentació amb roda de premsa al Casal Alcover, Artistes Visuals vàrem presentar el document TERÀPIA DE SHOCK PER A LA FPEA al patronat de la FPEA. Això va ser l’inici d’una sèrie de reunions de totes les associacions de professionals del sector de les arts visuals i l’Ajuntament de Palma.

Ho férem amb l’objectiu de «modernitzar-la» i fer-la «més participativa», en el sentit d’incloure un Patronat –màxim òrgan de govern de la Fundació– amb més presència artística i menys de política.

Així, l’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears (AAVIB), Associació de Gestors Culturals de les Illes Balears (AGCIB), Institut d’Art Contemporani (IAC), Associació de Directors d’Art Contemporani d’Espanya (ADACE), Real Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià i l’Associació de Crítics i Comissaris d’Art de les Illes Balears (ACCAIB) varem arribar a aquest document presentat el dia 31 de Maig de 2016 en roda de premsa.

Revisió del model de la FPEA (Doc PDF)

Altres actuacions que es duran a terme són la creació d’una comissió assessora formada per representants de les associacions i que funcionarà com a òrgan consultiu de la Fundació, la creació d’un departament educatiu al Solleric, un augment de la dotació pressupostària –que l’AAVIB vol que es destini a la producció artística– actualitzar els estatuts que regeixen la Fundació «i que han quedat obsolets», crear un pla d’ajudes, subvencions i beques «a nivell europeu» i l’autogestió del CAC Ses Voltes per part dels residents, a la qual la citada comissió faria el seguiment.

Diario Mallorca FPEA AAVIB1

Ir al Diario de Mallorca >

UHora FPEA AAVIB1

Ir al Última Hora >

Ara balears aavib

Ir al AraBalears >

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s