La clau de gènere i la interseccionalitat en l’art també són bones pràctiques

Què puc fer per descolonitzar els espais hegemònics? Quin és el meu compromís com a programadora, directora o curadora d’una entitat cultural amb el llegat artístic TLGBIQ+?

Quan parlem de la llei de protecció integral contra LGTBI-fòbia i la discriminació per raons d’orientació i identitat sexual, la llei de no discriminació o la llei d’igualtat de gènere es té vertaderament en compte la interseccionalitat, el feminisme o les teories queer? – Per cert, en què estem convertint el feminisme? Quina manca de respecte!- O tan sols pretenem legitimar i perpetuar els espais i les estructures de poder per mitjà del binarisme i el neoliberalisme? No creieu que estem únicament incloent i molt subtilment, com per penjar-se la medalla, les dones blanques cisgènere, sense tenir en compte que els oprimits es troben dins d’aquesta esfera de la feminitat? I que per tant falten dades als estudis i les estadístiques realitzades entorn la presència d’artistes no binàries, queer, racialitzades, amb diversitat funcional, intel·lectual, etc. exposades als museus de l’estat espanyol.

Fa poc, vaig parlar d’això i em sortiren amb «què passava amb l’art dels calbs?» Em demano en quin moment de la història han estat perseguits els calbs? Sense obviar l’estigma entorn d’aquest col·lectiu, clar. No caiguem tan baix!

Podríeu enumerar més de cinc artistes provinents de la dissidència de gènere i sexual? Quantes d’aquestes artistes no són blanques? No vivim en un món globalitzat? On estan les artistes racialitzades i de «la comunitat» en les nostres illes, en el nostre país?

En un museu de referència també se m’afirmà un cop que s’ha fet molt art queer al nostre país, aleshores podem contestar a la pregunta anterior? Perquè no?

Coneixeu a El Palomar, Claude Cahun, Colectivo LSD, Fefa Vila, Pol Preciado, Del Lagrace Volcano, José Pérez Ocaña, Joan Morey, Alberto Cardin, Pepe Espaliú, Miguel Benlloch, Biel Mesquida, Blai Bonet, Anohni o Anthony and The Johnsons, etc. Busqueu-les!

S’ha convertit alguna d’elles en Beyoncé? Ballem més al ritme de Beyoncé si us plau! Que ens estem morint!

Grup MenorcAAcció

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s