#okupem Santa Mònica

PAAC_AAVIB_OKUPEM-Santa-Monica

Comentari de Jaume Reus: Un dels dies més tristos i vergonyosos del Departament de Cultura de la Generalitat. Avui al matí ha impedit l’accés de tots els treballadors i treballadores de l’Arts Santa Mònica sense avisar ni donar explicacions. La por a la ocupació anunciada per avui a la tarda per la PAAC (Plataforma assambleària d’artistes de Catalunya)Comentari de Jaume Reus:  els ha fet reaccionar d’una manera absolutament desproporcionada tancant el centre. La reivindicació del sector és absolutament legítima i pacífica. A la tarda s’ha realitzat una concentració i una roda de premsa per manifestar el malestar per les decisions d’uns funcionaris que no saben avaluar ni la reivindicació ni el context. Una decisió més que demostra la seva incompetència. En moltes ocasions, he manifestat el meu desacord amb la intenció del Departament de voler fer un Centre d’Arquitectura que no té ni el consens dels sectors afectats ni l’acord amb l’altra administració implicada, l’Ajuntament de Barcelona. Aquest és l’inici d’una reivindicació que continuarà amb l’adhesió de moltes persones i associacions que cada dia fem la cultura d’aquest país a pesar d’alguns dels nostres polítics i funcionaris cada dia més allunyats de la realitat dels creadors.

https://form.jotformeu.com/73335317141348

MANIFEST #SALVEMSANTAMONICA
#OCUPEMSANTAMONICA
En un enèsim canvi de rumb erràtic i arbitrari, mancat de reflexió i debat conjunts amb el sector, la Conselleria de Cultura ha decidit, sense consens, suprimir Arts Santa Mònica com a centre de creació interdisciplinari i transformar-lo en centre dedicat a l’arquitectura. Reivindiquem la necessitat de mantenir aquest centre creat l’any 1989, duent a terme una sèrie d’accions durant els dies 1 i 2 de desembre.

Destaquem que la Conselleria de Cultura incompleix els següents tres punts:

– el compromís amb el sector de les arts visuals i interdisciplinàries de mantenir un equipament imprescindible pel desenvolupament de projectes amb característiques singulars, que no tenen cabuda en altres espais de la ciutat;

– la presa de decisions en funció d’uns estudis previs i una planificació adequada, i consens amb els professionals del sector;

– les bones pràctiques en relació al sector i en el mateix centre.

Creiem també que el projecte interdisciplinari i lligat al territori, que és Arts Santa Mònica, és una peça clau per la nostra ciutat i articuladora del nostre país i que requereix una reflexió crítica respecte de la seva història i contingut.

Per altra banda, creiem que, en el moment de precarietat i complexitat política que vivim, no s’haurien de prendre decisions d’aquest nivell d’importància i que afecten a tot el sector dels i les professionals de la Cultura.

Considerem imprescindible que durant el 2018 s’activin unes jornades de treball que impliquin a tots els sectors vinculats a les arts per tal de trobar un encaix, de llarg recorregut, de contingut i de governança de l’Arts Santa Mònica dins del teixit cultural de la ciutat.

Per tot això diem #SALVEMSANTAMÒNICA

Ho podeu fer tant a títol individual com si sou persona jurídica (associació, organització, etc..).

http://www.paac.cat/…/Adhesions-al-Manifest-SALVEMSANTAMONI…

Santa-Monica_AAVIB.jpg

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s