Gabinete de cultura: nuevas perspectivas para el sector cultural

Gabinete-de-cultura_aavibPrograma assessorat per Ellen Blumenstein i Jaron Rowan .

Desenvolupant al #kulturkabinett el projecte signat fa un any per diversos col·lectius i l’Ajuntament de Palma, el Document Marc per la gestió dels espais d’art de Palma.
L’AAVIB es va incorporar a un dels diversos tallers que es realitzaven al Medialab Prado. titulat Institucions, impartit per Diego Garulo, gestor cultural i tècnic de planificació, cooperació i nous projectes de la Societat Municipal Saragossa Cultural. La seva tasca és idear i gestionar iniciatives relacionades amb la planificació cultural, la gestió compartida, la cooperació i el territori. Actualment coordina per part de l‘Ajuntament de Saragossa el projecte Harinera ZGZ, antiga fàbrica recuperada com a espai de cultura comunitària dedicat a la participació activa, l’apoderament i la transformació urbana a través de la creativitat, i gestionat de manera compartida entre institució, teixit veïnal i agents culturals.

#kulturkabinett_AAVIB_Rowan

En un moment en el qual s’estan qüestionant i redissenyant les institucions culturals, aquest taller es va centrar a especular sobre noves formes d’institucionalitat. Explorant els límits de la gestió pública, privada i comuna, els avantatges i problemes derivats de processos autogestionats o d’iniciatives instituents, el taller proposava enfrontar-se al redisseny de les nostres institucions culturals.
Gabinete-de-Cultura_CAC-ses-voltes_AAVIB
L’exemple model presentat va ser el CAC SES VOLTES com a centre co-gestionat, un pas cap a la innovació en la gestió cultural de Palma. De fet aquest model està ja incorporat en el Document Marc, signat per diversos col·lectius i l’Ajuntament de Palma el Juny del 2016 i en el cas de SES VOLTES, després d’un any paralitzat, l’ajuntament de Palma encara no ho ha implementat i continua sense activitat a dia d’avui.

 

Thanks to Duero Javier Irene Aláez Vasconcellos Diego Garulo Jaron Rowan Medialab-Prado Goethe-Institut Madrid

http://medialab-prado.es/article/gabinete-de-cultura

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s