Finalment es posa en marxa un model d’autogestió per al CAC Ses Voltes

Aquí teniu l’article de l’Ara Balears i alguns avanços importants en els que ha estat treballant l’AAVIB a les darreres reunions per avançar amb la Fundació Palma Espais d’Art (FPEA) i l’Ajuntament de Palma:

>Les convocatòries del CAC i CREART la comissió de selecció serà ampliada, independent, professional, vinculant i remunerada d’acord amb el Document Marc consensuats pel sector (fins a sis associacions locals i estatals).

>Els artistes comptarem amb un 50% de l’ajuda concedida a l’acceptació del seu projecte, i la resta d’acord amb el ritme d’execució.

>S’iguala a les dues línies de CREART els honoraris dels artistes als dels comissaris q abans eren inferiors.

>D’altre banda s’avança en transparència amb el compromís de la FPEA de publicar les actes amb els acords del patronat al Web de la fundació.

Encara hi ha molt de reptes per millorar la FPEA fins a adaptar-la al Document Marc consensuat. Continuarem treballant!!!

 

FUNDACIÓ PALMA ESPAI D’ART

Vistiplau per a la creació de la plaça de director de Creació Artística del Casal Solleric i Ses Voltes

Patronat-Fundacio-Palma-Espai-desembre_AAVIB_Bones-Pràctiques.jpg

El Patronat de la FPEA reunit aquest dimecres, 28/12/2016 / CORT

El patronat ha aprovat també programar per al mes d’abril l’exposició ‘Toni Catany. D’anada i tornada’

El patronat de la Fundació Palma Espai d’Art ha fet la darrera reunió abans que acabi l’any amb avanços pel que fa a la programació i l’elecció de qui ha de ser el nou director artístic del Casal Solleric i el CAC Ses Voltes. És així com han quedat aprovades, amb algunes esmenes, les propostes que va fer la regidoria, divendres passat, als patrons.

A la reunió, s’ha donat el vistiplau a la convocatòria de la plaça de director de Creació Artística de l’entitat. Una vegada que s’hagi publicat la convocatòria al BOIB, els aspirants disposaran de 20 dies per presentar-hi la sol·licitud i el jurat serà format per aquelles persones que s’acordaren en el document marc de la mesa del sector, professionalitzat.

Segons Carles Gispert, representant de l’Associació d’Artistes Visuals de les Balears, «crec que avui hem fet passes i hem trobat més punts d’unió amb l’Ajuntament, tot i que recordam que ens trobam en una situació d’emergència i que el que volem és que es reactivi tot d’una el sector de les arts visuals que està aturat tant al Solleric com al CAC Ses Voltes. També ens hem estès pel que fa a les condicions del nou director, ja que consideram que el salari és massa baix i això fa que hi hagi menys persones que es presentin a la convocatòria».

Programació

El patronat de la Fundació Palma Espai d’Art ha aprovat aquest dimecres programar per al mes d’abril l’exposició Toni Catany. D’anada i tornada’, una mostra comissariada per Alain d’Hooghe i Antoni Garau, vicepresident i director de la Fundació Toni Catany respectivament i tots dos col·laboradors estrets i amics personals del fotògraf. La mostra, produïda per la Fundació Catalunya-La Pedrera, té un caràcter retrospectiu i, a més, vol revelar un Catany força diferent de com se’l coneix i del record que s’acostuma a tenir del seu treball. L’exposició inclou unes 150 fotografies, el 70% de les quals són inèdites. Ara bé, hi ha altres exposicions.

En canvi, per a l’associació d’artistes visuals, «estam en desacord amb la programació proposada«. «És molt estrany que un patronat desenvolupi una nova programació i això farà que la persona que entri disposi d’ un quart menys de pressupost per a la posada en marxa del seu projecte. Hem demanat que no es programi més enllà de l’estiu del 2017″, assenyala Gispert.

CAC Ses Voltes

Satisfacció de totes parts pel que fa a la posada en marxa d’un model d’autogestió per al CAC Ses Voltes. A la trobada s’ha aprovat la convocatòria de propostes per a la programació d’activitats i residències d’artistes al CAC Ses Voltes, que es desenvoluparan entre el febrer i l’abril del 2017 i que permetran iniciar l’activitat a Ses Voltes com a centre de projectes autogestionats.

Deixarà de ser una fundació 

El patronat també ha aprovat el pressupost per al 2017 i l’inici dels tràmits per reconvertir la fundació en un altre òrgan jurídic que, segons Cort, «garantirà la professionalitat, la pluralitat i la participació en la presa de decisions».

>Anar al ARA BALEARS > http://www.arabalears.cat/premium/suplements/criatures/Vistiplau-Creacio-Artistica-Solleric-Voltes_0_1713428770.html

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s