Donem suport a la petició de signatures per aplicar #BonesPràctiques al Museo de Bellas artes de Bilbao

aavib_paridad_buenaspracticas_museo-de-bilbao

El Patronat de Museo, necessita una renovació, i incorporar veus plurals i representatives de gènere

Des del passat 30 de novembre successius articles apareguts en els mitjans de comunicació han informat de la designació de Miguel Zugaza com a proper Director del Museo de Bellas artes de Bilbao, una vegada que es consumeix la sortida per jubilació de la persona que ocupa actualment el càrrec, Javier Viar, prevista per 2017.

La Plataforma A vol posar sobre la taula l’absoluta falta de transparència i rigor amb la qual s’ha procedit a aquest nomenament. De cap manera qüestionen la vàlua professional del Sr. Zugaza, la trajectòria del qual coneixen i valoren, però ens sembla necessari assenyalar que, d’acord amb el “Document de Bones Pràctiques en Centres d’Art”, signat pel Ministeri de Cultura i associacions del sector en 2007, els llocs direcció en les institucions museístiques, han de ser designats pel procediment de concurs, prèvia re-estructuració del Patronat del museu i amb l’assessorament d’una comissió de professionals de prestigi, mitjançant convocatòria pública en la qual les persones candidates presentin, a més dels mèrits professionals pertinents, un projecte artístic a desenvolupar en la institució.

Vos animem a col·laborar a una recollida de signatures per diferents mitjans per sol·licitar que es compleixi el degut procediment.

https://www.change.org/p/patronato-del-museo-de-bellas-artes-de-bilbao-buenas-pr%C3%A1cticas-para-elegir-a-la-persona-que-dirija-el-museo-de-bellas-artes-de-bilbao

Si desitges signar per favor envia un correu a plataforma.arekin@gmail.com indicant el teu nom i ocupació.

buenas-practicas-bellas-artes-bilbao

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s