Roda de prensa acció Dit de l’Art

CULTURA Ara Balears

Els artistes visuals critiquen la ‘Dit de l’Art’

L’associació farà una acció reivindicativa contra la precarització i la mala praxi de les institucions públiques

L’ Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears (AAVIB) s’ha plantat aquest dimecres enmig de l’obra abandonada de Richard Long al parc de les Estacions de Palma per  reivindicar la manca de projecte artístic de les administracions públiques en matèria de cultura.

Per aquest motiu, el col·lectiu ha decidit convocar una acció reivindicativa contra la precarització i la mala praxi per part de les institucions públiques. Coincidint amb la Nit de l’Art, l’ AAVIB presentarà l’acció artística ‘ Dit de l’Art’, que es durà a terme el dissabte 17 de setembre al pati de la Misericòrdia, entre les 21 i les 22 hores. De fet, va ser el Consell Insular de Mallorca qui va contractar l’ AAVIB  per participar en la Nit de l’Art amb una performança, i el resultat en serà aquesta instal·lació reivindicativa.

Des de l’associació «criticam que les institucions no apliquin les bones pràctiques ( BBPP ) en les arts, així com la manca de plans d’actuacions a llarg termini, i rebutjam les exposicions i altres concessions a dit fora convocatòria professional oberta«, ha manifestat Paco Espinosa, president de l’associació.

Fruit d’aquest descontentament, la roda de premsa s’ha convocat davant l’obra ‘ Five Paths’ de Richard Long , que resta abandonada i està feta malbé. «Una obra que va costar 300.000 euros i que ara està totalment descuidada; i no és l’única, la ‘rosa dels vents’ de Teresa Matas  també està abandonada, així com d’altres», manifesta Carles Gispert.

A la trobada també hi ha participat l’actor Diego Ingold, que farà de mestre de cerimònies de l’acció ‘ Dit de l’Art‘, en la qual s’esperen foc i sorpreses.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s