EL CONSELL CATÒLIC DE MALLORCA

leobassi1

El passat dia 18 d’agost es va publicar al BOIB, l’esperada convocatòria de subvencions del Consell del Departament de Cultura (Link) amb motiu de la commemoració de l’Any Ramon Llull, amb una dotació de 100.000 €.

L’objecte: «la realització (…) d’activitats culturals en forma de congressos, concerts, exposicions o audiovisuals, que persegueixin les finalitats de donar a conèixer la figura del beat Ramon Llull, el lul·lisme i els seus contextos cultural i/o musical i/o científic, així com la difusió i la promoció de la seva obra, en el marc de l’Any Ramon Llull.»

Beneficiaris: «les entitats associatives religioses de l’Església Catòlica i les circumscripcions territorials d’aquesta, amb personalitat jurídica, erigides, creades o instituïdes per l’Església Catòlica

No ens deixa indiferents, el fet que només les entitats associatives catòliques puguin ser beneficiares de la convocatòria de subvencions públiques. Si l’objectiu que es persegueix és conèixer difondre la figura de Ramon Llull. No és de bon Cristià que s’excloguin a la resta d’associacions que «laicament» també estan interessades en la mateixa temàtica.

Crida l’atenció l’escàs, per no dir marginal, pressupost que el Consell dedica a les Arts Visuals, així les coses, el Departament de Cultura manté descuidada la producció artística i continua mostra’n-se ineficaç en promoció cultural, sense pla d’actuació encara es reparteixen les exposicions de la Capella de la Misericòrdia sense convocatòria pública o insisteixen en programes fins ara estèrils com «noves presències» o «cultura en xarxa».

Creiem que la intel·ligència col·lectiva, la participació, la democratització i la inclusió de totes les capacitats i aportacions sigui quina sigui la confessió dels beneficiaris, són essencials pel procomú.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s