El jurat del concurs a la direcció de la FPEA critica la manca d’implicació de Cort.

AAVIB Jurat FPEAARA BALEARS Palma

«La direcció difícilment podrà assolir els objectius per una dotació pressupostària del tot insuficient»

El jurat del concurs a la direcció de la Fundació Palma Espais d’Art (FPEA), que ha nombrat a Fernando Gómez de la Cuesta, ha criticat aquest divendres la manca d’implicació de l’ Ajuntament de Palma.

«El reduït salari de la direcció (38.000 euros), que no es troba a l’alçada d’un centre d’aquesta rellevància, és un indicador de la precarització actual del sector que no s’hauria de promoure des d’una institució pública i, de nou, és un element de dissuasió per a d’altres possibles candidatures», expliquen en un comunicat.

De la mateixa manera, «la direcció de la FPEA difícilment podrà assolir els objectius de programació, foment de nous públics, generació de debat, creació de xarxes ciutadanes, organització de tasques pedagògiques i, entre d’altres, foment de la creació artística, per una dotació pressupostària del tot insuficient per a la gestió de tres centres (Solleric, CAC Ses Voltes i Casal Balaguer) i la seva extensió arreu de la ciutat», afirmen.

En canvi, consideren, la Fundació, dotada dels recursos adequats, pot esdevenir un projecte clau en l’àmbit de la cultura i pensament contemporanis, amb la participació activa dels agents culturals i el conjunt de la ciutadania, i connectat local i internacionalment.

El jurat insta al Patronat de la Fundació a reclamar a l’Ajuntament de Palma la dotació dels recursos necessaris «per siutar-la al nivell de la xarxa nacional i internacional de centres d’art contemporani».

Així mateix, el jurat insta al Patronat de la FPEA a conformar amb urgència la Comissió Assessora de la direcció de la Fundació, «perquè des del començament d’aquesta nova etapa, es pugui col·laborar perquè la FPEA vagi fent la transformació en les polítiques artístiques i culturals que necessita la ciutat de Palma».

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s