l’assemblea general ordinària 2016 a l’espai cultural, Casa Planas

aavib assemblea 1 copy

El passat dia 12 de març l’AAVIB va celebrar, com cada any, l’assemblea general ordinària a l’espai cultural de Palma, Casa Planas. Amb la presència de més de 40 socis varem fer una valoració de les accions que l’associació ha duit a terme durant el 2015 i varem treballar per marcar les línees a seguir per 2016.
1_S’aprovaren els comptes del 2015 i el pressupost del 2016. Cal destacar que els recursos econòmics durant el 2015 es produïren, d’una banda, de les quotes dels socis i, d’altre, de la realització de projectes artístics i formatius. El 70% dels recursos obtinguts es varen destinat a retribuir als artistes per la seva feina amb l’aplicació d’un model d’autogestió i autofinançament dels projectes. Això posa de manifest cap als socis, el potencial de l’AAVIB per posar en marxa projectes artístics col•lectius, que pot impulsar qualsevol soci, grup de socis o col•lectius associats, sota el paraigües estructural de l’AAVIB.
2_En aquest sentit, els soci@s compten amb un carnet internacional, assessoria jurídica, assegurances per fer activitats i òbviament el servei de comunicació amb tot el seu potencial de multiplicació de visibilitat i repercussió amb el suport dels més de 165 soci@s a través de la xarxa, el butlletí setmanal, el twitter i el facebook.

aavibassemblea3
3_Varem parlar de les activitats que l’AAVIB i el programa d’acció AATOMIC LAB han dut a terme. D’una banda, per a la professionalització del treball dels artistes i per a la incorporació de les bones pràctiques a les institucions públiques, amb accions mediàtiques, rodes de premsa, reunions amb institucions, signatura de compromisos i la difusió oberta de les idees i principis d’acció del nostre col•lectiu a traves de mitjans de comunicació, com a la Tribuna del diari Ara Balears o d’altres com RNE3, etc…… D’altra banda, l’acció artivista i de formació, en aquest sentit es va exposar tot el recorregut del projecte cultural i participatiu #Frau_Jove des de Madrid, Londres i Barcelona amb un final a Sa Possessió on se va poder visualitzar la recuperació del suport institucional a l’art jove (exigit per l’AA
VIB) amb l’exposició de guanyadors i finalistes de la contraconvocatòria #frau_jove. Per acabar, vam fer un repàs del valor afegit a la comunitat dels projectes educatius que l’AA_TOMIC Lab va desenvolupar conjuntament amb professionals de Metges del Món al Barri de Son Gotleu, i de la resta de projectes duts a terme durant el 2015 per posar en valor de l’art i la creativitat per a la millora social.
4_ Es va aprovar la modificació dels estatuts de la nostra associació. D’una banda, per incloure, explícitament, dins les finalitats de l’AAVIB “Promoure la creació i la producció artística com a instrument per a la millora social”. D’altra banda, a partir de la modificació estatutària podran afiliar-se a l’AAVIB: A) Artistes visuals que exerceixin qualsevol de les activitats en que es tradueixin les diverses formes d’expressió artística o que sense ser considerat artista visual, tinguin un interès directe dintre del àmbit de les arts visuals i les reivindicacions col•lectives dels artistes, amb la sola condició d’observar els Estatuts, tindran la consideració de soci@s de l’AAVIB. B) Persones jurídiques amb personalitat jurídica pròpia, que tinguin interès directe o actuïn dintre del àmbit anteriorment mencionat o estiguin interessades en les arts visuals i les reivindicacions col•lectives dels artistes, tindran la consideració d’entitats col•laboradores de l’ AAVIB. C) Seran reconeguts per part de l’associació aquells col•lectius artístics que operin dins l’àmbit de les arts visuals sense personalitat jurídica pròpia, tenint veu a la Assemblea General, tindran la consideració de col•lectius associats a l’AAVIB. D) Les persones físiques que pretenguin desenvolupar qualsevol tipus d’ajuda i cooperació oferint serveis gratuïts per a l’associació prestaran els seus serveis de conformitat amb la normativa vigent sobre voluntariat, tindran consideració de socis voluntaris de l’AAVIB.

asamblea 16_03-2    AAVIB ASSEMBLEA
5_En el darrer apartat de precs i preguntes els socis manifestaren les seves inquietuds, destacant la bona feina que està fent l’associació i mostraren la seva preocupació pel que fa a diferents temes com: el reglament que no permet compaginar la pensió per jubilació i la feina d’artista, la necessitat de fer més trobades i compartir experiències o de no baixar la guàrdia amb les institucions per a que es compleixi un vertader compromís amb les bones pràctiques.

En acabar ho celebrarem amb una 500 sushis i 500 cervesses 😉

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s