Frau_Jove es presenta a la Furtherfield Gallery de Londres!

La galeria londinenca Furtherfields acollirà aquest dissabte 28 de març la presentació dels projectes guanyadors del contra-certamen

També es comptarà amb una actuació en directe del grup de música electrònica Jansky

La campanya Frau Jove continua per la manca de compromís del Govern per generar un programa de suport a la creació jove

Frau Jove a Londres

El setembre passat, els artistes visuals de les Illes Balears (AAVIB) van iniciar la campanya «Frau Jove», concebuda com una arma creativa per influenciar els governants amb la seva responsabilitat no només amb l’art jove, sinó amb la creativitat i cultura en general.

A causa de l’eliminació del certamen Art Jove Arts Visuals per part del Govern l’any 2012, l’AAVIB va impulsar el contra-certamen «Frau Jove» per visibilitzar la necessitat d’aquesta plataforma i demostrar la falta de voluntat política per professionalitzar les polítiques de projecció de la cultura balear. L’associació va trobar el recolzament de professionals de la cultura com la comissària Chus Martínez, el crític d’art David G. Torres, i la historiadora de l’art Piedad Solans, així com l’últim guanyador del certamen oficial Art Jove 2012, l’artista Bartomeu Sastre.

Els artistes guanyadors varen ser Isabel Servera (Palma, 1986)  amb el projecte «En espera«, que vincula l’espera amb la pràctica artística amb unes gravacions de diferents músiques d’espera telefòniques, i Guillem Portell (Vilafranca de Bonany, 1990) amb «Esto, tampoco es una obra de arte, tampoco«, una investigació artístico-periodística sobre diferents trames de corrupció a Espanya.

La decisió del jurat es va celebrar amb una “Frau Fest” al Museu de la Jugueta de Palma amb una retransmissió en directe del programa Fluido Rosa de Radio3, amb entrevistes al jurat, als organitzadors i als guanyadors del certamen.

El contra-certamen Frau Jove també ha rebut suport de centres de producció punters al nostre país, com Hangar de Barcelona, on es varen presentar els projectes guanyadors el passat mes de febrer.

Aquest dissabte 28 de març, els guanyadors i organitzadors es desplacen a Londres per presentar el projecte i mostrar les obres guanyadores a la Furtherfield Gallery, centre de Londres especialitzat en art, tecnologia i canvi social, que també col·labora amb el projecte.

En aquesta cita es convocaran col·lectius d’artistes vinculats amb la cultura per a realitzar una acció col·lectiva i participativa, i es comptarà amb un concert del grup de música electrònica Jansky.

El programa és el següent::

  • 12.00: Sparkling bubble, trobada amb agents de l’art i begudes
  • 13.00: Presentació dels projectes guanyadors del Frau Jove
  • 13.30: Collective ellaboration, una degustació de «Frau Tapas»
  • 15:30 Chillin’ Sounds, concert del grup de música electrònica mallorquí Jansky

També podeu consultar-ho a la web de Furtherfield: http://furtherfield.org/programmes/clear-spots/youngfraud-fest-collaborative-action

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s