L’AAVIB demana informació sobre una escultura retirada de Teresa Matas

L'artista Teresa Matas amb l'escultura Estrella del matí (2006)

L’artista Teresa Matas amb l’escultura “Estrella del matí” (2006)

L’AAVIB demana informació sobre una escultura retirada de Teresa Matas

 

L’Associació d’Artistes Visuals ha entregat una carta (data 29/07/2014) al departament insular de Carreteres del Consell de Mallorca demanant informació sobre l’escultura pública “Estrella del matí”, de l’artista Teresa Matas.

 

“Benvolgut o benvolguda,

Des de l’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears (AAVIB) ens dirigim a vostès per demanar-vos informació sobre l’escultura pública “Estrella del matí” de l’artista mallorquina Teresa Matas, situada a la sortida de l’autopista Inca-Alcúdia a l’alçada de Campanet des de l’any 2006.

Segons se’ns ha informat, després de que l’escultura patís un greu deteriorament a causa del seu nul manteniment (com es pot apreciar a les fotografies adjuntes), i de danys a causa del vent i les inclemències meteorològiques, actualment s’ha retirat i disposat per a la seva restauració.

Malgrat això, tal i com ens ha comunicat l’artista, “no tinc cap tipus d’informació de la meva escultura ‘Estrella del matí’ una vegada retirada de la seva ubicació habitual el passat mes de març. Més, tenint en compte que no se’m va informar de la seva ‘restauració’”. Entenem que no s’ha informat a l’artista d’aquest procediment, ni d’on està localitzada actualment, ni de com es farà, ni de quan tornarà a instal·lar-se al seu lloc.

Des de l’Associació d’Artistes Visuals volem demanar-vos informació sobre quin és el procediment per a la seva restauració, el calendari previst per a la seva recol·locació i que es respectin els drets d’autor de l’artista en tot moment.

També exigim als responsables institucionals un màxim respecte tant pel patrimoni escultòric de l’illa com per la feina professional dels artistes, complint amb els protocols de manteniment adequats, que, a més a més, suposarien menys costos (assumim que ara la restauració serà més cara, després d’anys de deixadesa) i donarien imatge positiva de Mallorca respecte  de l’illa i de la seva cultura.

Quedam a la vostra disposició.

 

Molt cordialment,

L’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears

 

 

Estat de deteriorament de l’escultura (fotografies de l’artista Teresa Matas, preses l’any 2013):

 

 

 

Podeu consultar la notícia al Diario de Mallorca i a Bonart

Notícia Diario de Mallorca

Notícia al Diario de Mallorca

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s